Another one

20 september 2017

 

De vreugde van de eerste gewonnen prijsvraag nauwelijks achter rug, of De Deur in Huis wint opnieuw een aanbesteding, ditmaal voor het uitvoeringskantoor van Staatsbosbeheer in Opende.

Samen met Studio NOA Architecten, Adviesburo Van der Plas, Ab Nanninga en M3Energie ontwierp De Deur in Huis een bescheiden landelijk ensemble van drie schuur-achtige bouwvolumes, verbonden door een transparant entree-gebouw. Kapvormige architectuur in een landschappelijke context vormde de bezieling van het ontwerp.

De Deur in Huis keek goed om zich heen: de bestaande gebouwen en het kleinschalige, charmante cultuurlandschap zijn samen met het ambitieuze programma ingezet om functies helder te organiseren, verkeersstromen goed te verdelen en een eenvoudige uitbreiding toe te voegen. Het geheel is afgewerkt in een consequent doorgevoerde en representatieve uitstraling, afgestemd op de identiteit van de gebruikers.

De Deur in Huis kijkt ernaar uit om samen met Staatsbosbeheer, zorginstelling De Zijlen en de gemeente Grootegast het ontwerp op een zorgvuldige manier tot uitvoering te brengen.

Bekijk meer van het Uitvoeringskantoor van Staatsbosbeheer in Opende.