De Deur in Huis

Oplevering nadert!

Jaar2024

Type35 duplexwoningen

Opdrachtgever Woningcorporatie Actium

StatusIn uitvoering

De duplexwoningen naderen de oplevering!

Het lijkt inderdaad op een typisch herenhuis aan de weg, maar de verdeling van de woningen is toch anders dan gebruikelijk. Voor de Woningcorporatie Actium hebben wij 35 woningen ontworpen in een nieuwe mengvorm binnen de traditionele rijwoning contouren. Deze bestaat uit een ‘grondgebonden duplex-maisonnette’, inclusief galerij-ontsluiting. Volgt u het nog?

We blazen het duplextype nieuw leven in, door per twee brede begane grondwoningen te koppelen aan drie compacte maisonnettes, die zijn verdeeld over twee lagen en worden bereikt via een opgetild achterpad: de galerij. Zo creëren we een mooie typologische opgave door voor- en naoorlogse woonvormen te versmelten, afgestemd op het samengestelde en veelzijdige karakter van de ruimtelijke context.

Terwijl de bouwers onvermoeibaar werken aan de afronding van het project – met het plaatsen van aluminium afdekkers, montage van hekwerken aan de Franse balkons en galerijen, en het perfectioneren van de interieurs – nadert de dag waarop deze unieke woningen hun deuren zullen openen voor een nieuwe generatie bewoners.

duplex Thorbeckelaan JWAlbardastraat Assen #Woningcorporatie Actium #Bouwonderneming Gebr. Benus B.V. #Tabak Installatietechniek bv.