De Deur in Huis

Vanavond is het zover!

Jaar2024

TypeBewonersavond

OpdrachtgeverNationaal Coordinator Groningen

Vanavond is het zover!

We gaan het definitieve beeldkwaliteitsplan voor de Derk Boeremastraat en omgeving presenteren tijdens een speciale bewonersavond in de Nederlandse Gereformeerde Kerk in Appingedam. Samen met de Gemeente Eemsdelta en de Nationaal Coordinator Groningen hebben we hard gewerkt aan een beeldkwaliteitsplan om de kwaliteit, herkenbaarheid en het karakter van de wijk en de woningen te behouden.

Het ontwerp van de woningen komt van de hand van architect K.G. Olsmeijer en zijn vlak na de oorlog opgericht. De wijk is ruim opgezet en de woningen zijn groot en licht in tegenstelling tot veel naoorlogse bouw, waardoor ze verrassend ver hun tijd vooruit zijn. Des te meer redenen hebben we om voor de aankomende sloop-nieuwbouw opgave zorgvuldig de kwaliteiten vast te leggen in een beeldkwaliteitsplan.

Doel van het beeldkwaliteitsplan is om de sfeer en het karakter van de wijk te behouden, waarbij de verschillende types, details en nuanceverschillen in de straat behouden blijven bij de nieuwbouw. Het beeldkwaliteitsplan beschrijft elementen die behouden moeten blijven, maar biedt ook ruimte voor interpretatie voor andere elementen.

Vanavond kijken we uit naar een grote opkomst en een waardevol gesprek! Voor degenen die nieuwsgierig zijn naar de inhoud van het beeldkwaliteitsplan is er goed nieuws! Binnenkort komen de documenten ter inzage te liggen bij de gemeente Eemsdelta en zal er begonnen worden met de aanbesteding.