Vernieuwing 170 woningen Oosterwolde

Samen met Nijhuis Noord heeft De Deur in Huis de aanbesteding voor de vernieuwing van het Haerenkwartier in Oosterwolde gewonnen. In opdracht van Woningcorporatie Actium mogen we 170 woningen vernieuwen. Hiermee gaan we een typisch late naoorlogse wijk verbeteren, duurzaam ontwikkelen en weer bestendig maken voor de komende decennia.

We vroegen ons af: kunnen we de vernieuwing en verduurzaming van het Haerenkwartier aangrijpen om de door bewoners zo gewaardeerde eigenschappen van de plek te versterken en verrijken? Daarbij vertrekken we vanuit het karakter van de plek. Wat kunnen we bijdragen, ’terugbouwen’, maar dan met iets extra’s, zodat het Haerenkwartier herkenbaar blijft?

We verrijken de stedenbouwkundige structuur, waardoor binnen de buurt markante en treffende plekken ontstaan. Deze plekken voorzien we van ‘knappe koppen’, gevels waarin we de relatie van een duurzame architectuur met het natuurlijke karakter van de omgeving verbeelden. Ook verbreden we het kleurenpalet van de kenmerkende wederopbouwarchitectuur, zowel van het metselwerk als de kozijnen en deuren.

Sinds dit voorjaar werken we samen met Nijhuis hard aan de opgave. We geven alle wensen van Actium een plek, luisteren naar de inspraak van betrokken bewoners en maken een plan voor de grote logistieke operatie die de kern vormt van de aanbesteding: de verhuizing uit de bestaande woning, de sloop, de nieuwbouw, maar ook het terugverhuizen naar de nieuwe woning – en dat voor elke woning binnen een termijn van 35 werkdagen.

Omdat we de opgave breed en integraal hebben aangepakt, kunnen we de beoogde kwaliteit waarborgen binnen de principes van de systeembouw, de scherpe budgetten en de ambitieuze planning.

We kijken uit naar het vervolg! Kijk voor meer informatie op onze projectpagina of blijf op de hoogte via de nieuwspagina. Automatisch ons laatste nieuws in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.